EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
PLAMENI UDAR
Pisac:  Nelson de Mil

Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652113170

Prevodilac:  Nenad Dropulić

Broj stranica:  619

Format:  20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2013

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:11.80  €
Sa popustom: 10.62 €
   

Autor bestselera Igra lava i Zlatna obala.

„Roman koji ćete poželjeti da čitate ponovo.“ Independent

Dobro došli u "Kaster hil“, nezvanični muški klub u raskošnoj lovačkoj kući u planinama Adirondaks među čijim članovima su najmoćniji američki poslovni ljudi, vojni zapovjednici i državni zvaničnici. U ovom klubu stari prijatelji naizgled se okupljaju da love, jedu, piju i nezvanično razgovaraju o ratu, životu, smrti, seksu i politici.

Ali jednog jesenjeg vikenda kada se Izvršni odbor Kluba sastane da razgovara o tragediji Jedanaestog septembra i o tome kako Amerika mora da se osveti, njihov plan će biti dovršen i pokrenut.

Tog istog vikenda nestaće jedan pripadnik Federalne antiterorističke jedinica. Njegovo tijelo uskoro je otkriveno u šumi blizu lovišta Kluba. Agent je na prvi pogled stradao nsrećnim slučajem u lovu, i lokalna policija donosi takav zaključak, ali detektiv Džon Kori nije uvjeren u to. Dok Kori kopa sve dublje, polako otkriva zaveru kluba „Kaster hil“, tajni plan poznat samo pod šifrovanim nazivom Plameni udar. Trkajući se s vremenom, detektiv Kori i njegova žena, agent FBI-ja Kejt Mejfild, saznaju da samo oni mogu da spreče da neko pritisne sudbonosno dugme koje će baciti svijet u haos.

Ovaj uzbudljiv i iznenađujeuće realističan triler smješten u 2002. godinu, jedva godinu dana poslije Jedanaestog septembra, iznosi jedan mogući scenario, i to toliko moguć da se moramo podsjećati da je De Mil čitavu priču izmislio. Ili možda i nije?

Kao i obično, De Mil je obavio obimna istraživanja. Ono po čemu se njegovi romani razlikuju od djela njegovih takmaca jeste vještina kojom upliće postojeću tehnologiju i činjenice o radu državnih organzacija u svoje priče. Iako je Plameni udar samo plod mašte, De Mil lako uvjerava čitaoca da bi nešto slično vrlo lako moglo da postoji.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: