EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
PLANIRANJE PROŠLOSTI
Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652110285

Broj stranica:  254

Format:  20 cm

Povez:  Broš

Pismo:  Ćirilica

Godina izdanja:  2012.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:5.90  €
Sa popustom: 5.31 €
   

Šta dugujemo zemlji? Kako da upoznamo sebe? Šta su pjesnici? Kako se prave djeca? Šta piju krave? Ko se krije iza lažnih imena? Kako biti najbolji? Kako upotrebiti život?

Ovo su samo neka od pitanja koja na duhovit i neuobičajen način Ljubivoje Ršumović postavlja i sebi i čitaocima. A odgovori su često neočekivani. U jezgrovitim, domišljatim i iznad svega poučnim „zapisima krečom po žabokrečini“, kako glasi podnaslov ove knjige, čitalac će saznati mnogo toga što je najčešće mislio da zna, ne razmišljajući ima li možda nečeg što se iza tog njemu znanog krije. Sloboda, optimizam, brige, inat, finoća, putovanja, pamet, glupost i dosada, takmičenje, žustrina i brzina, sreća, mržnja, slava– sve su to pojave, riječi i stvari koje pisac iznova preispituje s mnogo duha, znanja i životnog iskustva, pomažući nam da u poznatom vidimo i ono nesagledano, u rasvijetljenom ponešto neotkriveno, u jednoličnoj svakodnevici toliko toga nesvakidašnjeg. 

„U prenosnom značenju, rečenica 'Zapisi krečom po žabokrečini' poručuje da je nemoguće bilo šta dobro i korisno uraditi u društvenom i političkom okruženju koje se batrga u neznanju, inertnosti i gramzivosti. Svjedočeći o vremenu u kome su nastajali, ovi zapisi su prije odjek i odraz stvarnog života u autorovom ogledalu, nego neka apsolutna istina. Prizivajući u svakom zapisu po nekog mudrog mislioca kao zaštićenog svjedoka, čas odbrane, čas optužbe, autor je nalazio dragocjenu utjehu za sebe, vjerujući da to može biti utjeha i čitaocima.“

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: