EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
POVRATITI SAN
Pisac:  Mirej Perone

Izdavač:  Plato

ISBN:  8644704362

Prevodilac:  Nataša Marić

Broj stranica:  96

Format:  21cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2008

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:3.90  €
Sa popustom: 3.51 €
   

 

Velike medijske kampanje redovno se prave tako da skrenu pažnju na bolesti kao što su sida, rak, miopatija...Takve akcije su od suštinskog značaja kako bi se pokrenuli državni i privatni resursi, kao i resursi raznih udruženja, kako bi naučna istraživanja napredovala i kako bi se pružila veća podrška bolesnima i njihovim porodicama. Javna kampanja takvog obima u cilju ozbiljnijeg suočavanja ljudi sa ovim problemom ne postoji. Pa ipak, više od 10 miliona Francuza pati od neke od 80 patologija koje se tiču spavanja!
Za te osobe, pronaći pomoć jedna je beskrajna borba:
bilo da se ovaj poremećaj posmatra fatalistički u smislu da "treba naučiti živjeti sa tim!", čak iako takav stav u mnogome smanjuje kvalitet porodičnog, društvenog ili školskog života, bilo da je sama tema tabu i teško je o njoj pričati, posebno onima koji rade,
bilo da onima koji su riješeni da djeluju, ostaje da nađu način da se uspostavi prava dijagnoza koja bi omogućila i rješavanje problema: često je potrebno više konsultacija i ispitivanja, a dugo čekanje može da obeshrabri i najmotivisanije, naročito ako je liječenje pogrešno usmjereno.
Jednostavno rečeno, ova knjiga nam objašnjava složene mehanizme spavanja, njegovu suštinsku ulogu za našu ravnotežu i neophodnost da sačuvamo i zaštitimo to životno blago.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: