EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
PRIMORAN
Izdavač:  Mono i manjana

ISBN:  8678041549

Prevodilac:  Mirko Bižić

Broj stranica:  320

Format:  21cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2008

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:6.70  €
Sa popustom: 6.03 €
   

Čuveni psiholog Aleks Dalaver, koji pomaže policiji u rješavanju najtežih slučajeva, ponovo je na zadatku u nevjerovatnom trileru bestseler autora Džonatana Kelermana. Nezaboravna priča koja ubrzava puls.

Predstavljajući se kao otmena žena, inteligentni ubica uzeo je svoju prvu žrtvu. Sljedeći put se prerušio u slabašnog starca. Nema očigledne povezanosti između njegovih žrtava, osim njihovih posljednjih trenutaka koji lede krv u žilama. Zbunjen nepredvidljivošću ovog ubice, detektiv losanđeleske policije Majlo Stardžiz udružuje se sa psihologom Aleksom Delaverom i prateći ubičin krvavi trag izopačenosti, uskoro nailaze na jeziva otkrića: kidnapovanje i kasapljenje mlade žene; deceniju star, nikada razriješen višestruki pokolj u savremenom gradu duhova sjeverno od L. A.; i davnašnji nestanak jednog para na sasvim drugom kraju zemlje na Menhetnu. Ono što povezuje sve ove napade je uvrnuti lanac bijesa, požude i najčudnije, najmračnije forme „dobronamjernosti“ koju je Aleks Delaver ikada susreo. „Kompulzija“ prikazuje manijakalne rušilačke porive i laži koje ubice sebi govore da bi mogli da nastave s ubijanjem.

„Neki ljudi ne mogu da prestanu da peru ruke. Drugi stalno iznova provjeravaju da li su zaključali vrata. Kompulzije, od onih jednostavnih do žestokih, životna su činjenica. A evo i moje: ostajem budna do kasno čitajući romane Džonatana Kelermana.“ Linda Merou, Balantajn

„Kraj kakav ne možete očekivati.“ Lajbari Leder

„Aleks Dalaver je moderni Šerlok Holms pitanja psihe.“ Pablišer

„Kompulzija je majstorsko djelo pisca koji je doveo svoju igru do vrhunca.“ Buk Reporter

 

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: