EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
PRINCIP 80/20
Pisac:  Ričard Koh

Izdavač:  Čarobna knjiga

ISBN:  9788677021573

Prevodilac:  Zvezdana Őelmić

Broj stranica:  272

Format:  23 cm

Povez:  BroÜ

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2011

Mjesto izdanja:  Novi Sad


Cijena:8.10  €
Sa popustom: 7.29 €
   

 

Princip 80/20 predstavlja pravilo po kome oko 80% ostvarenih rezultata u bilo kojoj sferi ×ivota proizilazi iz tek 20% ulo×enog truda, vremena ili novca, što je u suprotnosti sa uobičajenim načinom razmišljanja i opšteprihvaćenom tezom „bez muke nema nauke“. Međutim, ova pravilnost jasno se ogleda u svim domenima ×ivota. Dokazano je da je 20% proizvoda ili kupaca zaslu×no za čitavih 80% zarade jedne firme, 20% kriminalaca je odgovorno za 80% ukupnih kriminalnih djela, 20% bračnih parova snosi krivicu za 80% razvoda, a 20% mladih stekne 80% raspolo×ivog obrazovanja! Mo×da niste ni svjesni činjenice da 80% vremena nosite tek 20% od ukupne garderobe koju imate!

Paretovu metodu ili Paretov zakon prvi je otkrio italijanski ekonomista Vilfredo Pareto 1897. godine, dokazavši da stvari funkcionišu na jedan očekivano neuravnote×en, ali matematički izraziv način. Na×alost, Pareto nije umio da iskoristi svoj izum, a njegov značaj dugo nisu prepoznavali ni drugi. Tek nakon Drugog svjetskog rata, ovaj princip je polako počeo da zaokuplja zaslu×enu pa×nju znamenitih umova.

U svom provokativnom i krajnje informativnom programu, Ričard Koh nam razotkriva na koji način ovaj čudesan ali prije svega praktičan princip funkcioniše, kako on utiče na nas i kako ga mo×emo primijeniti u cilju sopstvene koristi i kvalitetnijeg ×ivota.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: