EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
PRINC I FANTOM
Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652110940

Broj stranica:  178

Format:  21cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2012

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:4.90  €
Sa popustom: 4.41 €
   

Tajna zbog koje je princ Đorđe Karađorđević morao biti uklonjen.

„Ne smijemo dozvoliti da budemo zatvoreni u kavez. Ne možemo, ne smijemo dozvoliti da nam se životne žile podvežu, što bi nas dovelo u potpunu nesnosnu zavisnost, političku i privrednu. Srpski narod je ovu grudu srpske zemlje oslobodio takoreći golim rukama. On ne smije nikada napustiti tu svoju krvlju zatopljenu slobodu, a ko bi nas na to gonio, goni nas namjerno i sa ciljem u neotklonivi očajni rat.
Danas je moja dužnost da spremim sebe i svoj narod, i sad, u ovom teškom trenutku, za mene nema drugog izbora, do taj da svoju čast založim za uspjeh našeg životnog boja i da svoj život posvetim i žrtvujem tom ratu.“

Istorijska istina o sudbini princa Đorđa Karađorđevića koji je proveo petnaest godina u duševnoj bolnici u Toponici kod Niša, prepliće se u ovom romanu sa okultnim i magijskim. Na početku Drugog svjetskog rata, u okruženju kome ne pripada, princ Đorđe pokušava da otkrije misterioznog ubicu koji zastrašuje bolesnike ali i da utiče na odluke kraljevske porodice. Tajnu istoriju čovječanstva prenijeće mu jedan neobičan posjetilac i tako potvrditi neprolaznost ljudskih vrijednosti.

Ljudsko znanje je ponekad kao naprslo ogledalo u kome se stvarna slika prepliće sa izobličenom. U tom međuprostoru magijsko i okultno mogu imati snažan uticaj. Roman Princ i fantom slika je istorijske epohe u kojoj su dinastička trvenja i individualni napor da se pobjede iskonsko zlo i prijetnja etosu dramatično prikazani.

„Ovaj roman čitaoca vodi u susret nekim alternativnim saznanjima koja su, na ukupan razvoj događaja, imala presudan sudbinsko-istorijski značaj.“ Mileta Aćimović Ivkov

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: