EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
PROMENI SVET!
Pisac:  Žan Cigler

Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-2495-4

Broj stranica:  320

Format:  13 x 20 cm

Povez:  broš

Pismo:  latinica

Godina izdanja:  2017

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:7.70  €
Sa popustom: 6.93 €
   

Zašto moramo da srušimo nehumani svjetski poredak.

Promijeni svijet: njemu je to potrebno! – glasi Brehtov zahtjev.

Ratovi su se vratili. Glad i bijeda su čak i u Evropi ponovo dio svakodnevice. Prvi put u svojoj istoriji svijet raspolaže resursima koji mogu da poraze glad, epidemije i tiraniju. Pa ipak, borba za raspoloživa dobra nečovječno se nastavlja, svirepije nego ikada.

Žan Cigler, jedan od najznačajnijih svjetskih sociologa koji već decenijama osuđuje nepravdu i ugnjetavanje, u ovoj knjizi postavlja suštinsko pitanje: zašto čovjek u zapadnom potrošačkom društvu ne uspijeva da zbaci lance koji ga sputavaju da slobodno misli i djela?

Svjetski poredak u kojem živimo je nečovječan. Jedan procenat najbogatijih ljudi danas posjeduje isto onoliko imovine koliko i svi ostali stanovnici Zemlje. Cigler nas poziva da promjenimo svijet i doprinesemo stvaranju socijalnog poretka koji se ne zasniva na tiraniji i izrabljivanju. 

„U knjizi Promeni svet! Žan Cigler govori o najvažnijim globalnim temama i kao sociolog iznosi na vidjelo sve ono što društvo često svjesno pokušava da sakrije.“ Huffington Post

„Žan Cigler nikada ne okoliša. Svoju borbu protiv siromaštva, tlačenja i gladi vodi provokativnim tvrdnjama, oštroumnim argumentima i nedvosmislenim predlozima kako da promenimo svijet.“ Süddeutsche Zeitung

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: