EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
PURPURNI PLAŠT
Pisac:  Stela Dafi

Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652112456

Prevodilac:  Dubravka Srećković-Divković

Broj stranica:  431

Format:  20 cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2013.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:8.40  €
Sa popustom: 7.56 €
   

Nastavak nagrađivanog romana Teodora.

„U rukama Stele Dafi, Teodora postaje bujan, složen lik iz kojeg jarko blista svjetlost života.“Guardian

Nastavljajući pripovijesti o vizantijskoj carici Teodori i caru Justinijanu, Purpurni plašt nam otkriva zavodljivu i nesvakidašnju caricu koja izranja iz sjenki istorije i stupa u blistavu svjetlost. Nekada bezmalo robinja, medvedarova kći koja je bosonoga trčala ulicama Carigrada, postala je teu doron, božji dar, carica Istočnog rimskog carstva i najmoćnija žena na svijetu.

Mudra, hrabra i bezdušna kada osjeti izdaju, Teodora vlada naporedo sa svojim mužem: u svijetu političkih brakova, oni su jedinstven par koji vezuje ljubav.

Dok na granicama Carstva bijesne ratovi, Teodora otkriva da najveća opasnost po njenu vlast – i po njen život – počiva mnogo bliže palati. Tek iz razornih i jezivih ustanaka koji plamte širom grada, od osvetoljubivih neprijatelja koji nikada neće prihvatiti „Teodoru iz Burdelja“, iz kuge, zavjera i ubistava, ona će naučiti šta zaista znači biti carica.

Obuhvatajući raspon od dramatičnih dvadeset godina Teodorine vladavine, Purpurni plašt daje živ portret ove harizmatične i nesvakidašnje žene, a ujedno je i zanosno istraživanje užitaka i bremena moći.


„Knjiga puna snage u kojoj se istinski uživa.“ Sunday Times

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: