EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
RAJ IPAK POSTOJI
Izdavač:  Mono i manjana

ISBN:  9788678044915

Prevodilac:  Tatjana Milosavljević

Broj stranica:  195

Format:  21 cm

Povez:  BroÜ

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2011.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:6.20  €
Sa popustom: 5.58 €
   

Raj ipak postoji je istinita priča o četvorogodišnjem sinu sveštenika veslijske crkve iz malog mjesta u Nebraski. Za vrijeme hitne operacije slijepog crijeva, dječak gubi svijest i, kako nam on sam dječje iskreno kasnije govori, odlazi u raj. Srećna što je uspio da pre×ivi dvije teške operacije, porodica u početku nije pridavala značaj dječakovim pričama, ali kako su one poprimale sve ×ivlje opise, privukle su pa×nju.


Dječak Kolton je gledao „dolje“ i vidio doktora kako ga operiše i svog tatu kako se moli u čekaonici. Upoznao je svoju sestru (koju je majka izgubila u spontanom pobačaju, što mu nikad niko nije pričao), kao i djedu koji je umro trideset godina prije njegovog rođenja, a potom je o njima ispričao pojedinosti koje nikako nije mogao da zna. Kolton opisuje detalje iz raja: vrata raja su od zlata i bisera, tamo su svi mladi i niko ne nosi naočare, Bog i njegov presto su „mnooogo veliki“ i Sveti duh „sipa moć odozgo“, s neba, kako bi nam pomogao. Razoru×avajuće jednostavna poruka koju je ispričao otac, uglavnom Koltonovim riječima, glasi da raj zaista postoji, da Isus „mnooogo, mnogo voli djecu“ i da predstoji posljednja bitka dobra i zla.
Napisana lako i neposredno, ova knjiga plijeni svojom jednostavnošću i toplinom. Dječakov izlet u nebo ohrabriće one koji sumnjaju i donijeti novo uzbuđenje onima koji vjeruju.

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: