EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
SLUŽAVKE
Pisac:  Ketrin Stoket

Izdavač:  Čarobna knjiga

ISBN:  9788677021122

Prevodilac:  Igor Adžić

Broj stranica:  463

Format:  20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2010.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:9.20  €
Sa popustom: 8.28 €
   

Spremite se da upoznate tri nezaboravne žene: 22-ogodišnja Skiter se upravo vratila kući sa studija. Možda ima diplomu, ali ovo je 1962. godina u državi Misisipi, i njena majka neće biti srećna dok god Skiter ne bude imala burmu na ruci. Skiter bi inače našla utjehu u svojoj voljenoj Konstantin, služavki koja je odgojila, ali Konstantin je nestala i niko ne želi da kaže Skiter kuda je otišla. Ejbilin je crna služavka, mudra i staložena žena koja odgaja svoje sedamnaesto bijelo dijete. Nešto se promijenilo u njoj poslije smrti njenog sina, koji je poginuo na poslu zbog nepažnje svojih šefova. Obožava djevojčicu o kojoj se brine iako zna da bi i jednoj i drugoj srce uskoro moglo da bude slomljeno.

Preuzeto sa sajta izdavača

Mini, Ejbilinina najbolja prijateljica, niska je, debela i vjerovatno najdrskija žena u Misisipiju. Umije da kuva kao niko živ, ali ne može da zauzda svoj jezik, pa još jednom ostaje bez posla. Konačno uspijeva da se zaposli kod nekog ko se tek doselio i još nije čuo za nju. Međutim, njena nova gazdarica ima i sopstvene tajne.

Iako su na prvi pogled potpuno različite, ove žene počinju rad na tajnom zajedničkom projektu koji će sve tri dovesti u veliku opasnost. A zašto? Zato što ih guše granice koje definišu njihov grad i vrijeme u kojem žive. A granice ponekad postoje baš zato da bismo ih prelazili...

Roman Služavke postigao je veliki uspjeh u Sjedinjenim Američkim Državama, prodat je u nekoliko miliona primjeraka i prevodi se na sve značajnije svjetske jezike.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: