EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
SNOVI I NADANJA
Pisac:  Noam Čomski

Izdavač:  Vulkan

ISBN:  9788610002560

Prevodilac:  Nada Filipović, Zoran Protić

Broj stranica:  328

Format:  21 cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2013.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:7.00  €
Sa popustom: 6.30 €
   

Djelo u kojem se razvijavaju mitovi i laži, prevare i zablude. Njegov rad inspiracija je milionima ljudi širom svijeta, iz jednostavnog razloga: on govori istinu u epskim razmjerima.
Dragocjeno štivo i za stručnjake i za obične ljude zabrinute za budućnost.

Analizirajući retoriku i logiku američke imperije i klasne dominacije, Čomski nastavlja da piše nepokolebljivo racionalno i principijelno. Njegovi komentari oštri su poput žileta i činjenicama potkrepljuju nesumnjivo kontroverzne tvrdnje o nepodudarnosti između akcija Sjedinjenih Država i ideala koje propovijedaju.
Ovaj izbor eseja i predavanja podijeljen je po geografskim oblastima, ali problemi kojima se bave globalni su po značaju i cilju.
Ispitujući izazove i perspektive prvih godina dvadeset prvog veka, njegova najnovija istraživanja razrađuju njegove prepoznatljive teme – dvostruke standarde koje primenjuju američki centri moći, uključujući mejnstrim medije i tzv. intelektualne kulture, kao i sveprisutan jaz između američke politike i javnog mnjenja, koji Čomski naziva disfunkcionalnom demokratijom. Međutim, ova knjiga ukazuje na još jedno važno interesovanje Čomskog, na koje upućuje i sam naslov: on vidi nadu i način da se napravi pomak – u demokratskom talasu u Latinskoj Americi i u globalnim pokretima solidarnosti koji ukazuju na stvaran napredak ka slobodi i pravdi.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: