EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
STIV DŽOBS
Pisac:  Volter Ajzakson

Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652109562

Prevodilac:  Goran Skrobonja

Broj stranica:  780

Format:  20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2012.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:11.80  €
Sa popustom: 10.62 €
   

Ekskluzivna biografija kreativnog vizionara koji je promijenio savremeni svijet.

Napisana na osnovu više od 40 intervjua sa Stivom Džobsom, kao i na osnovu više od 100 intervjua sa članovima porodice, prijateljima, suparnicima, konkurentima i kolegama– ova knjiga predstavlja hroniku burnog života i žestoke ličnosti kreativnog preduzetnika čija je strast prema savršenstvu i mahniti nagon za djelanjem donijeo revoluciju u šest privrednih grana: u personalnim računarima, animiranim filmovima, muzici, telefonima, tablet računarstvu i digitalnom izdavaštvu.

U vrijeme kada društva širom svijeta pokušavaju da stvore privredu za digitalno doba, Džobs je najistaknutija ikona inventivnosti i primijenjene imaginacije. On je znao da se nova vrijednost u 21. vijeku najbolje može stvoriti spajanjem kreativnosti i tehnologije, pa je izgradio kompaniju u kojoj su stvaralački iskoraci bili kombinovani sa izvanrednim inženjerskim dostignućima.

Iako je Džobs sarađivao u nastanku ove knjige, nije zahtijevao da ima kontrolu nad onim što će biti napisano, pa čak ni pravo da to pročita prije nego što knjiga bude objavljena. Ništa nije zabranio, štaviše, podsticao je ljude koje je poznavao da govore iskreno. „Uradio sam mnogo stvari kojima se ne ponosim“, rekao je on. „Ali u mom ormaru nema takvog prljavog veša koji niko ne bi smjeo da pronađe.“

Džobs je umjeo da dovede ljude oko sebe do bijesa i očajanja. Ali njegova ličnost i proizvodi bili su isprepletani, baš kao što je to slučaj s „Eplovim“ hardverom i softverom. Njegova izuzetna priča, ispripovijedana u ovoj majstorskoj biografiji, ispunjena je lekcijama o inovacijama, liderstvu i vrijednostima.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: