EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
STRATEGIJE MARKETINGA
Pisac:  Nataša Renko

Izdavač:  Naklada ljevak

ISBN:  953-178-687-9

Broj stranica:  408

Format:  27cm

Povez:  Tvrdi

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2005

Mjesto izdanja:  Zagreb


Cijena:19.50  €
Sa popustom: 17.55 €
   

Otada se ubrzano radi na stvaranju vlastitih teorijskih i praktičnih okvira, a doprinos je tome i knjiga Strategije marketinga autorice prof. dr. sc. Nataše Renko. U njezinu je fokusu kreativni proces uvođenja i primjene marketinškog koncepta. Pri tome je postavila tri cilja: prvi je stvaranje okvira za razvijanje strategije marketinga, drugi je odlučivanje za određenu strategiju marketinga kojom će poduzeće ostvariti svoje ciljeve i postići konkurentsku prednost, a treći je ostvarivanje dugoročnih uspješnih odnosa s potrošačima na osnovi izabrane marketinške strategije.

Renko opisuje sve aktivnosti i procese prijeko potrebne za razvoj strateškog marketinškog plana, kao što su unutarnje analize snaga i slabosti poduzeća, vanjske analize tržišnih prilika i prijetnji te način izbora najprikladnije marketinške strategije za poduzeće.
Kako bi ilustrirala svoje teorijske postavke, Nataša Renko u svojoj knjizi prikazuje niz slučajeva iz prakse, 20 iz Hrvatske i 11 iz inozemne poslovne prakse. Mnogi direktori i vlasnici naših najvećih tvrtki osobnim su intervjuima dodatno obogatili ovu knjigu svojim mišljenjima i stavovima o strateškom razvoju svojih poduzeća i industrija kojima pripadaju.

Ova knjiga izvrstan je priručnik za svih koje zanima područje marketinga. Relevantna je posebice studentima obrazovnih visokoškolskih institucija svih razina, ali i za specifične edukativne seminare namijenjene stručnjacima u praksi koji žele i trebaju sami razvijati marketinške planove.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: