EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
SVEMIROLOGIJA
Pisac:  Dugald A. Stir

Izdavač:  Mono i manjana

ISBN:  8684413377

Broj stranica:  100

Format:  30cm

Povez:  Tvrdi

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2011

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:30.00  €
Sa popustom: 27.00 €
   

Dragi kadetu Svemira,  

Moram da pohvalim tvoju inteligenciju i hrabrost budući da si odlučio da postaneš član Svemira, društva za promovisanje vanzemaljskog kontakta sa Zemljom. Pridruživši se Svemiru, postao si dio elitnog skupa, odabranog odreda, tima vrhunskih i veoma ljubopitljivih umova čiji je cilj da unaprijede ljudsko znanje o vanzemaljskim bićima i ostvare komunikaciju s njima.

U ovom istorijskom vremenu, koje je počelo čovjekovim prvim slijetanjem na Mjesec, prirodno je da nam misli budu okrenute ka drugim planetama i da se pitamo s kim to dijelimo ovu galaksiju. Vlade zemalja ne žele da se sazna kako vanzemaljci NISU izmišljotina zaluđenih pisaca naučne fantastike – ONI ZAISTA POSTOJE i već ŽIVE MEĐU NAMA. Kao predsjednik Svemira redovno sam u dodiru s mnogim svemircima koji posjećuju Zemlju, ali jedan od njih se naročito izdvaja – Sivi vanzemaljac po imenu Alfa, koji mi je pomogao da sastavim ovu knjigu i uputio me u mnoge vidove života vanzemaljskih stvorenja.

Postojanje Svemira već godinama je dobro čuvana tajna zbog straha da će saznanje o vanzemaljcima izazvati opštu paniku. Međutim, sada smo suočeni s mnogo većom brigom. Iako je većina vanzemaljskih vrsta uglavnom miroljubiva i zaista prijateljski nastrojena, postoji i dosta opasnih bića. Opasnost od sluzavog bića zvanog SLINE (Sluzavi inteligentni neuništivi endolit) raste iz dana u dan. To podmuklo stvorenje pruža svoje ljigave pipke ka Zemlji isisavajući hranljive materije iz živih bića kud god da krene. Već je preplavilo čitave planete i biljni i životinjski svijet na njima pretvorilo u ljepljivu sluz primoravajući preživjele stanovnike da bježe na druge svijetove. Ako ne budemo oprezni, uskoro će se SLINE zavući u svaki kutak vasione. Društvo Svemir ozbiljno shvata tu prijetnju. Namjera nam je da pomoću ove knjige podučimo regrute o vrstama vanzemaljaca koje nastanjuju našu galaksiju, s ciljem da stvorimo svemirologe koji će biti dovoljno mudri da nam se pridruže u borbi protiv odvratnog bića zvanog SLINE.

Da bismo utvrdili koliko su novi kadeti oprezni i inteligentni, umetnuli smo nekoliko logičkih testova u ovu knjigu. Neka je sa srećom, kadetu Svemira. I zapamti: potreban si Zemlji. Kad kucne pravi trenutak, moraš prihvatiti izazov. Do tada stupaj smjelo jer budućnost te čeka!

Tvoj svemirolog,
profesor Alen Grej
predsjednik Svemira 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: