EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
TERET ISKUŠENJA
Pisac:  Ana Marija Šua

Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652110674

Prevodilac:  Branko Anđić

Broj stranica:  228

Format:  20 cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2012.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:5.90  €
Sa popustom: 5.31 €
   

Najkontroverznije djelo najpriznatije savremene argentinske književnice.

Marina se osjećala krajnje poletno, kao što joj se dešavalo uvijek kad bi započinjala dijetu, kad bi probala nov lijek ili upoznavala novog stručnjaka za slabljenje.

U času kad stupa u centar za mršavljenje „Vreteno“ Marina ima nešto više od četrdeset godina i teži preko devedeset kilograma. Umorna od neuspjelih dijeta, uplašena sopstvenom nemoći da se obuzda, ipak vjeruje da će uspjeti da stekne vitko tijelo o kojem mašta od djevojačkih dana.

Pacijenti pristupaju „Vretenu“ po sopstvenoj volji i za ogromne pare, ali su obavezni da plate još mnogo više ako odluče da odu prije nego što završe tretman. Pod upravom Profesora, prilično sadističke ali harizmatske ličnosti, metodi slabljenja su krajnje svirepi: niskokalorične dijete, gladovanje i brutalan plan fizičkih vježbi. Grupa čuvara se stara da se pravila ispunjavaju, dok se pacijenti dovijaju kako da izbjegnu toliki pritisak. Daleko od muža i djece, Marina se lomi između želje da oslabi i žudnje za dotadašnjim životom. Pojava Aleksa, debelog i zavodljivog donžuana, dodaje neočekivani element njenoj neobičnoj pustolovini. 

Da li je moderno društvo svijet u kojem je savršen fizički izgled, u nedostatku drugih utopija, postao najviši ideal? Šta se događa sa ljudima koji su primorani da žive zajedno u izolovanoj sredini?

„Pisan bogatim jezikom bez eufemizama, ponekad sirov i uvijek zavodljiv roman.“ Marta Ortiz, La Capital

„Baveći se pomalo bizarnom idejom da je mršavost odraz aristokratije i institucijama koje promovišu takav ideal, Šua nam poklanja zabavan i oštar, duhovit a opet vrlo promišljen roman.“ Patrisio Lenard, Radar
 

·     

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: