EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
TESLINA POŠILJKA
Pisac:  Vanja Bulić

Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-1928-8

Broj stranica:  312

Format:  13x20

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2015.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:7.30  €
Sa popustom: 6.57 €
   

Neke tajne treba zauvijek da ostanu daleko od očiju.
Kad knjiga izgori, pepeo progovori.
Na ruševinama Narodne biblioteke, uništene tokom bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, jednog sunčanog beogradskog jutra pronađeno je tijelo njemačkog novinara Riharda Genca. Taj događaj označiće početak potere za ubicom koja će novinara Novaka Ivanovića uvesti u lavirint laži, obmana, obavještajnih intriga, istorijskih nepravdi, međunarodnih zavjera... A na samom kraju tog lavirinta čeka šokantna istina.
Poslije serije ubistava i otmica, na prvi pogled međusobno nepovezanih, Novaku postaje jasno da je postao pion u igri moćnika čiji je jedini cilj pronalaženje Teslinih „zraka smrti“. Tesla je tvrdio da je taj pronalazak namijenio svojoj otadžbini. Da li je pronalazak uoči rata stigao u Srbiju i da li se nalazio baš u Narodnoj biblioteci, čija je cjelokupna arhiva trebalo da bude izmještena u manastir Blagoveštenje? U toj arhivi se nalazilo i Miroslavljevo jevanđelje, ali ga je neko uoči bombardovanja sakrio u manastir Raču. Da li su tada sklonjeni i Teslini pronalasci?
Novak shvata da svi putevi vode u manastir Blagoveštenje i saznaje da na vrhu Orlovih stena, u nepristupačnoj pećini, živi sveti čovjek koji može biti ključ za rješenje zagonetke.
Gore, u vrletima koje vekovima šibaju vetrovi i gde je vreme stalo, sačekaće ga jedan monah, jedan orao i jedan vuk.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: