EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
URNEBESNA KOMEDIJA I JEDNA BOLNA PRIČA
Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-2658-3

Broj stranica:  197

Format:  13x20 cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2017.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:5.00  €
Sa popustom: 4.50 €
   
Komedije Miodraga Karadžića već tri decenije žive u pozorišnim, filmskim i televizijskim formatima širom bivše Jugoslavije. Od kultne televizijske serije Đekna do putujućih izvedbi monodrame Zlatni lančić od bižuterije nijedan komediograf nije tako urnebesno proneo slavu sasvim specifičnog a ipak nadaleko poznatog crnogorskog humora.
 
Komedije karaktera, iznikle iz dubokog poznavanja crnogorskog mentaliteta i fascinantno uverljivog podražavanja narodnog govora sjevera Crne ore, oblikovale su živopisne likove u kojima čitalac prepoznaje ljude koji ga okružuju: svog strica, ujaka, tetku ili babu, prijatelja, bračnog druga, svekra ili taštu – i dobronamerno se smeje dogodovštinama i stradanjima njihovih krutih i neprilagođenih karaktera.
 
U šta će se pretvoriti pisanje porodičnog pisma potomku, kako bračna postelja postaje ogledalo razlike između riječi i dijela, kakve su muževljeve muke u strahu od ženinog neverstva, kako u Beogradu naći bogatu ženu a ne oženiti se pritom i njenom porodicom, da li je tazbinski imetak dovoljan zalog bračne sreće, koje su granice ljubavi uobraženog bolesnika prema samom sebi – otkrićemo uz smijeh i suze u ovom izboru urnebesnih komedija i jedne priče koja je svoje mesto našla kao omaž publici rasutoj negde između nekadašnje domovine i današnjih država.
 
Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamoPrva bračna noćČu ja ljubomoranZlatni lančić od bižuterijeTazbinaTo kad uvati ne puštaZašto volim svoju domovinu
 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: