EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
YU PUZZLE
Pisac:  Rade Jarak

Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652112579

Broj stranica:  240

Format:  20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2013.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:5.90  €
Sa popustom: 5.31 €
   

Kroz vješto sklopljen mozaik tragedije, rata i ljubavi u jednom burnom vremenu, YU puzzle priča priču o uglednoj srpsko-hrvatskoj porodici Romića iz Dubrovnika koja nije samo svjedok istorije, već i njena žrtva. Porodično stablo imaće mnogo izdanaka i svako će ostaviti svoj pečat i ostvariti svoj usud, neko kao španski borac, neko kao partizan, a neko kao ustaša... Čak ni azijska krv Ai, supruge generala Zorana Romića, neće biti dovoljno jaka da izbriše zlu kob. Čak ni pobjeda u ratu u kome su izabrali pravu stranu neće donijeti očekivani spokoj. Kada Ai nestane u Beogradu 1958. godine, otvoriće se Pandorina kutija iz koje će izaći najmračnije porodične tajne. Da li je Zoran Romić znao za Ainu preljubu sa italijanskim oficirom i njegovim smrtnim ideološkim neprijateljem tokom Drugog svjetskog rata? Šta je Partija godinama skrivala od njega? I zašto njihova kćerka Tekla mora da nastavi potragu za majkom u Japanu, potragu u koju će se uplesti američka ambasada i vojska? 

Pišući roman o tri generacije jedne porodice i strastima, ljubavima i tragedijama njenih pripadnika, Rade Jarak ubjedljivo slaže komadiće jednog veoma burnog vijeka u romanu YU puzzle.

„Vrlo ambiciozno zamišljen, roman YU puzzle važno je djelo na našoj savremenoj književnoj sceni jer malo je autora koji imaju petlje da se uhvate u koštac s povijesnim temama, mnoštvom likova i složenom romanesknom strukturom.“ Jadranka Pintarić, Nacional, Zagreb

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: