EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
ZAMAK U PIRINEJIMA
Pisac:  Justejn Gorder

Izdavač:  Geopoetika

ISBN:  9788676661800

Prevodilac:  Ljubiša Rajić

Broj stranica:  212

Format:  20cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2009

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:6.90  €
Sa popustom: 6.21 €
   

Stejn i Sulrun su bili mladi i zaljubljeni i pet intenzivnih godina bili su par, a onda su se iznenada razišli. U ljeto 2007. godine, više od 30 godina kasnije, opet se srijeću u starom planinskom hotelu od drveta uz koji ih vezuju snažne uspomene i jedna neriješena misterija. Da li je njihov susret baš na tom mjestu, i baš tada, slučajnost?

Najnoviji roman Justejna Gordera Zamak u Pirinejima sačinjen je od elektronskih pisama koje razmjenjuju Stejn i Sulrun poslije sudbonosnog susreta u hotelu. Gorder, veliki majstor pripovijedanja i kompozicije, vješto nas vodi kroz napetost otkrivanja misterije davnih događaja. Ali, daleko je važnije što glavni likovi različitim tumačenjem tajni iz prošlosti zapravo iznose dva osnovna pristupa u tumačenju nastanka i postojanja svijeta i čovjeka u njemu. I dok On ushićeno vjeruje u naučnu sliku svijeta, zakone fizike i matematike i ne vjeruje da postoje više sile koje upravljaju svijetom i našim životom, dotle se Ona prepušta natprirodnim pojavama, telepatiji, duhovima, vidovitosti, Bogu i snovima.

U ovoj elektronskoj struji misli konačni odgovor naravno ne postoji niti ga može biti, ali nas Gorder i u ovom romanu vraća vječitoj filozofskoj upitanosti- ko smo, kako smo nastali, odakle potičemo. Zagledan u beskrajni svemir poziva nas da uživamo u tome što smo samim postojanjem dio najveće misterije, ali i opominje da čuvamo svijet...

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: