EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
ZAPISANO U ZVEZDAMA
Pisac:  Parinuš Sanije

Izdavač:  Vulkan izdavaštvo

ISBN:  978-86-10-00414-4

Prevodilac:  Jelena Vojvodić

Broj stranica:  336

Format:  20,5cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:7.10  €
Sa popustom: 6.39 €
   

Zabranjena knjiga ovenčana brojnim nagradama i prevedena na više od 20 jezika.
Potresna priča o jakim ženama koje se bore za ono što žele, o prijateljstvu i strastima, ali i o ljubavi prema zemlji.
Veliki roman o ljubavi i nadi, o mržnji i patnji... Parinuš Sanije hrabro i odlučno otkriva istinu o ženama u Iranu, okovanim tradicijom, koje se i danas, ovog časa, bore protiv fanatizma.

Mazuma nikada nije upoznala slobodu. Zna samo da sluša oca i braću. Zna i za batine, koje često dobija. Zna šta se očekuje od časne i smjerne djevojke kakva je ona: da nosi čador, da služi muškarcima uvek i svuda, da korača brzo, spuštenog pogleda. Ipak, Mazuma danas nije poslušala. Usudila se da pogleda mladića kojeg svakog dana sreće na uskim sokacima svoga grada. Nije trebalo mnogo pa da pogledi prerastu u veliku ljubav. U ljubav opasnu, koju je nemoguće sakriti i zbog koje će biti kažnjena. Kriva je za najveći grijeh- zbog toga što voli. Ovoga puta batine nisu dovoljna kazna. Da bi sačuvala porodičnu čast, mora odmah da se uda, i to za čoveka kojeg će joj izabrati braća. Od tog trenutka Mazuma mora da prihvati svoju sudbinu, da bude predana žena svom mužu, da udovolji svakoj njegovoj želji, a potom i brižna majka svojoj deci.
Dok Iranom besni revolucija, ova žena će hrabrost pronaći u ljubavi koju čuva duboko u sebi i koju nikada nije zaboravila. I čekaće dan kada će napokon dobiti ono što zaslužuje.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: