EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
ZLATNO DOBA NADE
Pisac:  Tereza Revaj

Izdavač:  Vulkan

ISBN:  9788610004137

Prevodilac:  Marija Krstić

Broj stranica:  344

Format:  21 cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2013.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:7.00  €
Sa popustom: 6.30 €
   

Oni imaju novac, moć i ugled. Ali, sav zanos i sjaj 'lijepe epohe' samo je varka...
Vrijeme velikih promjena kada će na žene doći red da na ruševinama snova i iluzija osmisle novi svet.

Londonski kvart Mejfer, ljeto 1911. Roderfildovi dočekuju goste na balu njihove kćerke Viktorije, ali slavlje je dovedeno u pitanje zbog nestanka njene sestre Evandželin.Njihov stariji brat, Džulijan, pronalazi je u zatvoru u Bermondsiju, radničkoj četvrti u kojoj se sprema pobuna. Kao budućem nasljedniku porodične loze, teško mu je zbog buntovničkog ponašanja ove dvadesetogodišnjakinje, podjednako samožive kao i njihov mlađi brat, Edvard, ogrezao u kockarske dugove. Da bi ih isplatio, mora da pobjedi u trci aviona i nadmaši rivala, Francuza Pjera di Forestela, mladića koji je, kao i on, zavodnik i zanesenjak.
I dok svi oni vjeruju u blistavu budućnost, neumitan krah prijeti engleskoj aristokratiji i starom francuskom plemstvu koji podnose najteži teret promjena savremenog društva u osvit Prvog svetskog rata. Vođeni istim principima časti i žrtvovanja, i jedni i drugi suočiće se sa užasnim sukobom koji će biti i njihova poslednja prilika da zablistaju. 

Od balskih dvorana visokog društva do bojnih polja u Somi, Tereza Revaj slika uzbudljivi portret sudbina dvije porodice koje će spoznati krah bezbrižnog svijeta i vremena.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: