EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
NAŠ IZBOR
Pisac:  Al Gor

Izdavač:  Ip geopoetika

ISBN:  9788676662074

Prevodilac:  Zoran Paunović

Broj stranica:  2010

Format:  23 cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2010

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:27.00  KM
Sa popustom: 24.30 KM
   

Sada je postalo sasvim jasno da su nam nadohvat ruke sve alatke neophodne da prevaziđemo klimatsku krizu. Jedini sastojak koji nam nedostaje jeste kolektivna volja.

Ako se shvati na pravi način, klimatska kriza predstavljaće jedinstvenu priliku za konačno otklanjanje mnogih dugotrajnih, a zanemarivanih uzroka patnje i bijede, i stvaranje uslova da život budućih naraštaja bude zdraviji i napredniji, s većim izgledima na uspjeh svakog novog pokoljenja u potrazi za srećom.

Naš izbor na jednom mjestu okuplja sva najefikasnija rješenja koja su nam u ovom trenutku na raspolaganju, i koja će, tako udružena, riješiti krizu. Cilj knjige jeste da depolitizuje ovo pitanje koliko god je to moguće i da inspiriše čitaoce da nešto preduzmu - ne samo na individualnom nivou već učešćem u političkim procesima u okviru kojih će se svaka zemlja, i svijet kao cjelina, suočiti sa izborom koji je pred nama.

Jedna stara afrička poslovica kaže: "Ako želiš da hodaš brzo, koračaj sam; ako želiš da stigneš daleko, koračaj s nekim."

Mi želimo da stignemo daleko... i to brzo.

Klimatsku krizu možemo da prevaziđemo. Izvjesno je da će to biti težak zadatak, ali ako odlučimo da je prevaziđemo, ni najmanje ne sumnjam da možemo da uspijemo i da ćemo uspjeti.

Al Gor, Iz Uvoda

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: