EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
MOĆ NAVIKE
Pisac:  Čarls Djuhig

Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652112340

Prevodilac:  Dubravka Srećković-Divković

Broj stranica:  387

Format:  20 cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2013.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:1056.00  din
Sa popustom: 950.40 din
   


Zašto radimo to što radimo i kako da to promjenimo? Kako je jedan čovjek iz reklamne industrije pretvorio pranje zuba iz malo poznate prakse u svakodnevnu rutinu širom svijeta? Kako je jedan general uspio da smiri agresivnu svjetinu uz pomoć brze hrane? Kako je plivač Majkl Felps oborio svjetski rekord s naočarima punim vode? Kako marketinški timovi uspijevaju da identifikuju trudnice i uzmu ih za metu prodaje – pre nego što su one to čak i saopštile svojoj porodici?

Odgovor glasi: zahvaljujući navikama.


Većina naših svakodnevnih izbora liči možda na posljedice dobro promišljenog odlučivanja, ali oni to nisu. Oni su navike. I premda svaka srazmjerno malo znači sama po sebi, s vremenom te navike imaju ogroman uticaj na naše zdravlje, produktivnost, materijalnu sigurnost i sreću.

Već vjekovima ljudi lupaju glavu nad pitanjem šta su navike, ali tek posljednjih dvadeset godina neurolozi, psiholozi, sociolozi i tržišni stručnjaci zaista počinju da shvataju kako navike funkcionišu – i što je još važnije: kako se mijenjaju.
Moći navike, nagrađivani novinar Njujork tajmsa Čarls Djuhig vodi nas do uzbudljivog ruba naučnih otkrića koja objašnjavaju zašto postoje i kako se mogu mijenjati navike – preoblikujući nam posao, zajednicu i život.
 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: