EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
CRNA BRDA
Pisac:  Den Simons

Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652109494

Prevodilac:  Nenad Dropulic

Broj stranica:  506

Format:  20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2012

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:9.80  €
Sa popustom: 8.82 €
   

Od autora  New York Timesovih bestselera Strvinarska utjeha i Teror.

Juna 1876. godine, usred meteža i krvoprolića bitke kod Litl Big Horna, mladi Sijuks naprasno odlučuje da iskaže hrabrost dodirujući naoružanog ranjenog vojnika. Ali kad je položio ruku na generala Džordža Armstronga Kastera tačno u trenutku njegove smrti, 11-ogodišnji Paha Sapa, čije ime znači Crna brda, nije mogao znati da će taj dodir izazvati dugogodišnju natprirodnu vezu. Upravo u tom trenutku, ili makar Paha Sapa u to vjeruje, Kasterov duh mu je ušao tijelo i um, i ostao s njim tokom burnih decenija.
Progonjenog ne samo glasom Kasterovog duha nego i svojom sposobnošću da vidi sjećanja i budućnost ljudi kao što je poglavica Sijuksa Ludi Konj, Paha Sapu pokreće i dramatična vizija koju je doživio kao dječak na Crnim brdima, svetom mjestu svog naroda. Avgusta 1936. godine, kao miner na izgradnji ogromnog spomenika na planini Rašmor, Paha Sapa namjerava da zauvjek ućutka svog duha i povrati naslijeđe svog plemena, upravo na dan kada Frenklin Ruzvelt dolazi na gradilište na svečanost otkrivanja Džefersonovog lika.

Den Simons vješto i s lakoćom prepliće priče o Paha Sapi, Kasteru, američkom Zapadu i „prirodnim slobodnim ljudskim bićima“ poznatim kao Sijuksi, prikazujući dramatične dane prošlosti starosjedioca i Amerikanaca. Istovremeno raskošan pustolovni roman, ljubavna priča i napeta pripovijest o natprirodnom, ova knjiga uvjerljivo potvrđuje da je Den Simons jedan od najvećih pripovjedača današnjice.

„Simons, koji nam je već dokazao da je istinski majstor horora, naučne fantastike i trilera, sada se oprobao u nečem sasvim novom. I naravno, uspjeo! Ovo je dobro vođen, izuzetno maštovit roman koji će Simonsu donijeti mnoštvo novih čitalaca.“ Booklist

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: