EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
ŽAKLINA BUVIJE KENEDI - NEISPRIČANA PRIČA
Pisac:  Barbara Liming

Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-2115-1

Prevodilac:  Branislava Radević-Stojiljković

Broj stranica:  351

Format:  21cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2016

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:7.70  €
Sa popustom: 6.93 €
   

„Intiman i bogat uvid u život jedne od najznačajnijih i najmanje shvaćenih žena dvadesetog veka.“ Kirkus Reviews 

Žaklina Buvije Kenedi Onazis: Neispričana priča prva je knjiga koja dokumentuje Džekinu tridesetjednogodišnju borbu s poremećajem posttraumatskog stresa (PTSP). Pred nama je žena kakva nikada ranije nije viđena. Barbara Liming istražuje naizgled magični svijet Džekine mladosti, njen brak kao iz bajke, sa zgodnim i bogatim senatorom i predsjedničkim kandidatom, kao i njenu zapanjujuću transformaciju u politički veštu suprugu i jedinstvenu prvu damu. Ova produhovljena mlada žena odbacila je ideju „bezbednog braka“ u kojem bi bila supruga društveno istaknutog ali krajnje predvidljivog muškarca, što ju je dovelo do Džona Ficdžeralda Kenedija, a potom i do međunarodne slave. Međutim, trauma usled muževljeve pogibije oštetila ju je mnogo više nego što se ikada saznalo. Do sada. 

Iako je život Žakline Buvije Kenedi Onazis već bezbroj puta razmatran i istraživan, tek sad zaista otkrivamo i razumemo njenu ličnost iza fasade i neispričanu priču te žene-ikone. 

„Provokativno... Ovako rasvetljeni, Džekini postupci nakon 1963. godine dobijaju novi smisao... S dijagnozom PTSP-a na umu, njene izgrede, nekad kritikovane kao sebične ili bar samoudovoljavajuće, sada drugačije sagledavamo.“ USA Today 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: