EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
PORIJEKLO
Pisac:  Den Braun

Izdavač:  Nova knjiga

ISBN:   978-86-7560-143-2,

Format:  474

Povez:  Tvrdi

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2017.


Cijena:15.00  €
Sa popustom: 13.50 €
   
Bilbao, Španija
 
 Robert Langdon, harvardski profesor simbologije i religijske ikonologije, pristiže u ultramoderni Gugenhajm muzej u Bilbau da bi prisustvovao izuzetnom događaju – predstavljanju otkrića koje će zauvijek izmijeniti tok naučnog razvoja. Domaćin ovog događaja je četrdesetogodišnji Edmond Kirš, milijarder i futurista koga su njegovi opčinjavajući, visokotehnološki izumi i smjela predviđanja učinili svjetski poznatim. Kirš, koji je i sam, prije dvadeset godina, bio Langdonov učenik spreman je da otkrije jednu stvar od globalnog značaja ... To otkriće može ponuditi odgovor na dva ključna pitanja ljudske egzistencije.
 
     Na samom početku večeri Langdon i nekoliko hiljada zvanica očarani su krajnje originalnom prezentacijom, a Langdon polako počinje da shvata da će to "otkriće" biti daleko kontroverznije nego što je uopšte bio u stanju da zamisli. Ali iznenada, pažljivo osmišljena ceremonija klizi u haos i Kiršovo dragocjeno otkriće je u opasnosti da zauvijek bude izgubljeno. Suočen sa neposrednom opasnošću, Langdon je prisiljen da, u očajničkom činu, pokuša da pobjegne iz grada. Sa njim je i Ambra Vidal, elegantna direktorica muzeja koja je, zajedno sa Kiršom,  organizovala provokativni događaj. Langdon i Vidalova bježe u Barselonu u potrazi za lokacijom kriptičnog koda koji će otključati Kiršovu tajnu.
 
   Krećući se kroz mračne koridore skrivene istorije i ekstremne religioznosti, Langdon i Vidal moraju umaći užasnom neprijatelju čije tajanstvene moći kao da imaju svoje porijeklo u samoj kraljevskoj palati... U pitanju je neko ko ne bira sredstva, samo da bi ućutkao Edmonda Kirša.  
 
Porijeklo je iznenađujuće inventivna knjiga – najbolji i najzabavniji roman Dena Brauna do sada.

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar