EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
NIGDE NEMA TE
Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-2598-2

Broj stranica:  312

Format:  13 x 20

Povez:  meki

Pismo:  latinica

Godina izdanja:  2017

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:7.00  €
Sa popustom: 6.30 €
   

„Jer nekad je lakše umreti nego voleti.“ Izabela Mesini

Ljubav se ne bira, baš kao ni smrt. Sve je negde u nebesima već odavno zapisano. Ne možeš se odupreti sudbini, niti preskočiti noć ili dan. Volela bih da ga nisam toliko volela. Onda možda ne bih bila spremna da počinim zločin, ako se zločinom zove to što sam učinila.

Smijemo li suditi nekom ko je žrtvovao sve zbog ljubavi? Kako je jedna mlada žena svojom hrabrošću, snagom svoje posvećenosti i ljubavi uzburkala italijansku i svjetsku javnost neposredno poslije Prvog svjetskog rata?

Izabela Mesini, pametna i saosjećajna djevojka iz malog sicilijanskog sela, prijavljuje se za bolničarku Crvenog krsta kako bi pobjegla iz kuće svoje majke. U vihoru ratnih stradanja, mnogi ranjenici proći će kroz spretne Izabeline ruke u maloj poljskoj bolnici na Dolomitima. Jednog dana tu dovoze Marka, ratnog izvještača iz Srbije koji je teško ranjen, i Izabela dobija zadatak da se nakon operacije stara o njemu. Tokom dugih, teških dana Markovog oporavka Izabela sa njim razvija neobičan odnos: iako stranci, oni će se razumijeti bez mnogo riječi. Mada znaju da je njihova veza osuđena na propast, ljubav će biti jača od svih pravila i ograničenja. Ali, kada poslje završetka rata Izabeli prošlost pokuca na vrata, počeće drama njenog života o kojoj će pričati čitava Italija.

Roman Nigde nema te protkan je najdubljim emocijama i moralnim dilemama o dobru i zlu, o ljubavi i mržnji, o životu i smrti, povjerenju i zahvalnosti u teškim životnim okolnostima. Jelena Bačić Alimpić, autorka danas najčitanijih romana na srpskom jeziku, napisala je britko i vješto, izuzetnu priču o nesvakidašnjoj ratnoj heroini.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar