EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
ZNAMENJE ANĐELA
Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652113040

Broj stranica:  330

Format:  20 cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2013.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:7.30  €
Sa popustom: 6.57 €
   

Autor bestselera Konstantinovo raskršće i Duge noći i crne zastave.

Nebo se ne osvaja ognjem i čelikom. Nebo se osvaja vrlinom.

Godine 297. rimski cezar Galerije krenuće u osvetnički pohod na Istok da se obračuna sa Persijom i njenim vladarom. U velikoj invazionoj armiji naći će se tri čovjeka koje povezuje nevidljiva nit sudbine i čija će djela označiti osvit jednog novog doba i uzdizanje jedne nove vjere– hrišćanstva.

Galerije, veliki progonitelj hrišćana, i ne sluti da pod njegovom zastavom jašu tri čovjeka koji će jednog dana postati hrišćanski sveci i utrti put jednom novom carstvu. Najstariji među njima je Georgije, stameni i harizmatični general iz Kapadokije, u istoj legiji je i tribun Dimitrije iz bogate senatorske porodice iz Soluna… Najmlađi se zove Flavije Valerije Konstantin, sin Galerijevog suvladara Konstancija Hlora, hrabri konjički oficir i nasljednik prijestola na Zapadu.

Od jermenskih pustinja, preko slavnih egipatskih gradova, od Naisusa i Singidunuma, sve do britanskih magli i zidina vječnog Rima, iskovana u krvi i plamenu bitke, kaljena strašću, ljubavlju i nadom, dolazi priča o ljudima koji su promijenili tok istorije i srušili jednu imperiju da bi na njenom zgarištu sazidali novu. To je istovremeno priča o snazi vjere i prijateljstva, o najvećem progonu hrišćana u istoriji, o posljednjim danima Rima i začetku slavnog Vizantijskog carstva, o dva sveca koji su umrli za Boga u koga vjeruju, i trećem koji je postao prvi rimski car koji je povjerovao u snagu Krsta.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar